Steve Wozniak klaagt YouTube aan voor het niet nakomen van de Bitcoin-zwendel.

Deze weggevertje-zwendelstromen ontvangen duizenden kijkers.
Apple’s medeoprichter Steve Wozniak sloot zich aan bij nog eens 17 andere aanklagers in een rechtszaak tegen YouTube en zijn ouder Alphabet voor het toestaan van de ongebreidelde Bitcoin giveaway-zwendel met zijn foto’s en video’s om potentiële slachtoffers te lokken.

Zoals voor het eerst gemeld door Coindesk, werd de rechtszaak op dinsdag ingediend bij het Hooggerechtshof van de staat Californië, en de tech-ondernemer eist een strafschadevergoeding, een rechtszaak door de jury, en een onmiddellijke actie om alle zwendelpraktijken waarbij zijn naam betrokken is, te verwijderen.

Oplichters die miljoenen ontvangen met deze oplichterij…

Inderdaad, het aantal crypto-zwendelaars is omhooggeschoten op YouTube. Oplichters spelen eerder opgenomen interviews van techniekpersoonlijkheden en miljardairs af en voeren valse giveaway-zwendel uit, waarbij ze gebruikers vragen om wat crypto op een portemonneeadres te sturen en ze zullen het dubbele bedrag ontvangen.

Finance Magnates rapporteerde eerder dat Bitcoin Billionaire ijdelheidsadressen met betrekking tot oplichting waarbij Elon Musk betrokken was, meer dan 2 miljoen dollar van de slachtoffers hebben verzameld. Deze oplichters gebruiken ook de naam van Bill Gates, Mark Zuckerburg en alle andere mogelijke tech miljardairs.

YouTube wordt ook geconfronteerd met een soortgelijke rechtszaak van Ripple Labs en zijn CEO, Brad Garlinghouse, voor de toenemende XRP-gerelateerde oplichting op YouTube en de inactiviteit van het video-sharingplatform op hen.

„[YouTube] kenmerkte een gestage stroom van zwendelvideo’s en promoties die ten onrechte gebruik maken van beelden en video’s van de aanklager Steve Wozniak, en andere beroemde tech-ondernemers, en die hebben bedrogen YouTube gebruikers uit miljoenen dollars,“ de recente rechtszaak beweerde.

Onlangs werd Twitter gehackt als officiële rekeningen van enkele miljardairs, politici, beroemdheden, en zelfs bedrijven werden gecompromitteerd, waardoor de Bitcoin giveaway-zwendel werd gepost, maar het micro-bloggingbedrijf sloot onmiddellijk zijn functies en herstelde zo alles in een paar uur tijd.

„In schril contrast hiermee is verweerder YOUTUBE al maandenlang unapologetisch bezig met het hosten, promoten en direct profiteren van soortgelijke zwendelpraktijken,“ voegde de rechtszaak eraan toe.

Ondertussen, zien Google, Facebook, en Tjilpen ook een $600 miljoen klassenactieproces in AustraliÓ voor hun verbod op cryptocurrencyadvertenties onder ogen die in 2018 worden opgelegd.